You are currently not logged into ManagerLeague
If you wish to log in, click here.
If you wish to sign up and join us, click here.
Top Image
Αγαπούλα ΠΟΥΛΑ (25/11/2017 15:55)

 

Γεια σας και πάλι.

3ο επεισόδιο της σειράς “Ο πρωτάρης” με τίτλο “Αγαπούλα πούλα”

Η δημιουργία κεφαλαίου στο ML είναι το Α και το Ω για την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας και για να το πετύχει αυτό ο παίχτης χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα .

 

Τα έσοδα που μπορεί να έχει η ομάδα για την δημιουργία κεφαλαίου είναι :

  • 1. Οι Εισπράξεις των εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος .
  • 2. Οι Εισπράξεις των εντός έδρας Φιλικών αγώνων .
  • 3. Οι Εισπράξεις των αγώνων Κυπέλλου.
  • 4. Χορηγός
  • 5. Οι απολύσεις Παιχτών.
  • 6. Οι Πωλήσεις Παιχτών.

 

1. Οι Εισπράξεις των εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος

 

Από το μενού Economy -> stadium θα μεταβούμε στο περιβάλλον του Σταδίου . Εκεί μπορούμε να αναβαθμίσουμε την χωρητικότητα του σταδίου το κατάστημα (Μπουτικ της ομάδας) το Εστιατόριο , τα φώτα, τη θέρμανση ,τον χλοοτάπητα, το πάρκινγκ, τις Διαφημίσεις, και τις VIP θέσεις .

Από πάνω δίπλα στην εικόνα του σταδίου μπορείτε να ρυθμίσετε τις τιμές των εισιτηρίων των τιμών του καταστήματος και των τιμών του εστιατορίου.

 

  •  Προτεινόμενη σειρά αναβάθμισης για το Στάδιο σας: 

  •  Αυτό θα διαρκέσει περίπου 60 εβδομάδες .. Αυτό ακούγεται σαν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να το ολοκληρώσετε

  •  Μόλις φτάσετε το στάδιο στις 20000, η επόμενη αναβάθμιση είναι το Κατάστημα - Αναβάθμιση στο Επίπεδο 1

  •  Επόμενη αναβάθμιση Εστιατόριο σε Φαστ Φουντ

  •  Τώρα, αναβαθμίστε το Διαφημιστικό Χώρο σε απλές διαφημιστικές πινακίδες - Αυτό θα ξεκινήσει τα διαφημιστικά σας έσοδα, τα οποία αποτελούν μια καλή πηγή εισοδήματος για τους αγώνες του Πρωταθλήματος

  •  Επόμενη αναβάθμιση είναι το Κατάστημα - Αναβάθμιση σε Μεγάλο (Large)

  •  Και τώρα είμαστε έτοιμοι να αναβαθμίσουμε το Εστιατόριο σε PUB και στην συνέχεια σε κανονικό Εστιατόριο.

  •  Τώρα αναβαθμίστε τον πίνακα Score από το Manual μέχρι το Multi-Screen HD. Κάθε αναβάθμιση σας επιτρέπει να χρεώνετε υψηλότερες τιμές εισιτηρίων, ενώ ταυτόχρονα θα έχετε το ίδιο πλήθος θεατών.

  •  Τώρα μπορείτε να αυξήσετε την χωρητικότητα του σταδίου σε 35000 Αυτό θα διασφαλίσει ένα καλό εισόδημα και τώρα μπορείτε να αρχίσετε να βελτιώνετε την ομάδα σας

  •  Τώρα μπορείτε να αναβαθμίσετε τη θέρμανση του γηπέδου σας στο σύστημα θέρμανσης εδάφους. Αυτό θα σας δώσει ένα πλεονέκτημα για τα εντός έδρας Ματς

  •  Τώρα, αναβαθμίστε τον εναπομείναντα χώρο διαφήμισης από τις πλακέτες απλών διαφημίσεων μέχρι τις οθόνες διαφημίσεων πύλης

  •  Τώρα μπορείτε να αναβαθμίσετε τη θέρμανση του εδάφους στην επεκτάσιμη στέγη για να δώσετε στην ομάδα σας το πλεονέκτημα Home ground

  • Ο φωτισμός επιτρέπει την τηλεοπτική μετάδοση των παιχνιδιών του πρωταθλήματος. Αυτή είναι μια πολύ καλή πηγή Εισοδήματος, αλλά συμβαίνει μόνο από κατηγορία 4 και πάνω. Εάν βρίσκεστε στην κατηγορία 4 και πάνω αναβαθμίστε το φωτισμό σε όλα τα επίπεδα μέχρι να φτάσετε στο ECO Floodlight.

  •  Τώρα αναβαθμίστε την χωρητικότητα του σταδίου σας στο 45000. Σημειώστε ότι δεν θα έχετε περισσότερους από 45000 θεατές εκτός αν είστε στην 3η Κατηγορία ή παραπάνω

  •  Οι VIP θέσεις δημιουργούν εισόδημα για ομάδες στο Κατ 3 και Above. Αν βρίσκεστε σε Κατ 3 ή παραπάνω ξεκινήστε να αναβαθμίζετε οι VIP θέσεις στο 1000. Εάν είστε στη Κατ 2 αναβαθμίστε το σε 1500

    Τιμές εισιτηρίων : Δεν υπάρχει κανένας τύπος γι 'αυτά, γιατί κάθε αγώνας / σεζόν είναι διαφορετικός από τον τελευταίο. είναι καλύτερα να ζητάς στα φόρουμ και να δεις αν κάποιος με παρόμοια Ποιότητα, κατάστημα , εστιατόριο, φωτισμό και θέση στον πίνακα βαθμολογίας με εσένα τι χρησιμοποιεί σαν τιμές.


    2. Οι Εισπράξεις των εντός έδρας Φιλικών αγώνων .

    Κάθε φιλικό που παίζεται στην έδρα σας σας αποφέρει και ένα ποσό από τους θεατές του αγώνα.

    Ανάλογα την κατηγορία που βρίσκεστε είναι και τα έσοδα και είναι φιξ δηλ δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τιμές για αυτά τα παιχνίδια.


    3. Οι Εισπράξεις των αγώνων Κυπέλλου.

    Ανάλογα την κατηγορία που βρίσκεστε είναι και τα έσοδα και είναι φιξ δηλ δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τιμές για αυτά τα παιχνίδια.

    4. Χορηγός



Από το μενού Economy -> Sponsor

Θα οδηγηθούμε στο περιβάλλον των χορηγών . Επιλέγουμε τον χορηγό που δίνει τα περισσότερα .(Εγώ προσωπικά επιλέγω αυτόν που δίνει τα περισσότερα για κάθε γύρο πρωταθλήματος και αρχικό κεφάλαιο αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα μπόνους θέσης και προκρίσεων στα κύπελλα καθώς αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται για πληρωμή μισθών κλπ κάθε γύρο . ) Είναι θέμα δικό σας πως θα επιλέξετε χορηγό.

4. Οι απολύσεις Παιχτών.

 

Από το μενού  Transfers -> My Transfers 
Κλικ στον παίχτη που θέλουμε να διώξουμε 
 
 
 
 και στη συνέχεια κλικ στο Sack player
 
 
θα δούμε ένα ποπ απ παράθυρο που μας λέει οτι ο παίχτης θα πληρώσει ένα ποσό το οποίο είναι το 40% της κανονικής του αξίας . Πατάμε Yes και τελειώσαμε με αυτόν .
Συστήνω στους νέους παίχτες να διώξουν με αυτόν τον τρόπο όλους τους παίχτες με ποιότητα κάτω των 66 ανεξαρτήτως ηλικίας και κατω των 70 για όσους είναι 20χρ και πάνω .

5. Οι Πωλήσεις Παιχτών.
 
Και πάμε τώρα στο μεγάλο κεφάλαιο πωλήσεις παιχτών.
 
 Εδώ παρακαλώ να έχετε υπόψιν σας  παρουσιάζω τις δικές μου προσωπικές απόψεις και βέβαια θα υπάρχουν και τρόποι πάνω στο ζήτημα αυτό που ενδεχομένως είναι καλύτεροι .
 
Για αυτό ακριβώς τον λόγο κάνουμε και την κουβέντα ώστε να βρούμε τον ιδανικότερο τρόπο.
Μην ξεχνάτε το παιχνίδι λέγεται MANAGERLeague.
 
Δύο είναι οι μεγάλες σχολές στις πωλήσεις  παιχτών .
  •  Α. Αγοράζω φτηνά Πουλάω ακριβά.
  •  Β. Αγοράζω Ακριβά Πουλάω ακριβότερα 

   Σε κάθε περίπτωση αν καταφέρνω το ΚΕΡΔΟΣ τότε θεωρούμε πετυχημένος.

 

Α(α). Αγοράζω 4 17χρονους 69-72 Ποιότητα τους πουλάω 18 χρ. Στο τέλος της β σαιζόν τους στην ομάδα, σε ποιότητα από 76-78 στην τιμή της αξίας τους . Κέρδος γρήγορο και καλό μπορεί κάποιος απο αυτούς να αποδειχτεί τεφαρίκι και να τον δώσουμε έως και την 10πλάσια τιμή αγοράς.

Α(β ).  Αγοράζω 4 17χρονους 66-68 Ποιότητα με κάποιο SA (Special Ability)  τους κρατώ έως τα 20 εφόσον παίζω 100 φιλικά κάθε χρονιά και τους πουλάω σε ποιότητα από 85 - 87 . Κερδος καλύτερο από πρίν αλλά θέλει  καλύτερες εγκαταστάσεις περισσότερη δειάρκεια να αποδώσει και θέλει και κρέντιτς για τα φιλικά.

Α(γ).Αγοράζω 4 17χρονους 73-75 ποιότητα (κοστίζουν παραπάνω αυτοί και θα τους βρείτε πρός το τέλος της σεζόν 25η αγωνιστική και μετά σε καλά αστέρια και στατς ) αν έχουν και SA τότε καλύτερα τους βάζουμε να παίξουν όλα τα ματς  και ότι φιλικά μπορούμε ισχύει και στην περίπτωση Α(α) και τους πουλάμε σε πολύ καλές τιμές 18-19 χρ.  Κέρδος γρήγορο και καλό αλλά θέλει μεγάλο αρχικό κεφάλαιο και καλές προπονητικές εγκαταστάσεις για να αποδώσει βασικά θέλει προπονητικές εγκαταστάσεις στο φούλ και αρχικό κεφάλαιο πάνω από 200Μ.
 
Και στις τρεις περιπτώσεις παραπάνω επιλέγουμε παίχτες από την ελεύθερη αγορά  ακολουθώντας τα βήματα που δείχνουν οι παρακάτω εικόνες.
 

     Στο μενού Transfers -> Player Search μεταβαίνουμε στο περιβάλλον αναζήτησης παίχτη.

 
 Εγώ προτιμώ μέσους και επιθετικούς για μεταπώληση διότι πωλούνται ευκολότερα απο τους αμυντικούς και τους τερματοφύλακες ειδικά αν είναι λίγα αστέρια με κλικ στο Midfielders θα εμφανιστεί η κίτρινη εμφάνιση και στην συνέχεια από το αναπτυσσόμενο μενού Unsigned αν δεν είναι ήδη επιλεγμένο  .
 Στη συνέχεια τοποθετούμε στη φόρμα αναζήτησης συμπληρώνουμε τα κριτήρια αναζήτησης ως εξής: Απο κάτω προς τα πάνω
1 Age :17 και στα δύο κουτάκια καθώς θέλουμε μόνο 17χρ παίχτη.
2. Value: δεν το πειράζουμε
3. Επιλέγουμε από το αναπτυσσόμενο μενού το χαρακτηριστικό του παίχτη που θέλουμε ο παίχτης να έχει από μια τιμή και πάνω . Στο παράδειγμα επιλέγω heading με τιμές από 62 -99 γιατί στους μέσους το heading δεν δίνει αύξηση στην ποιότητα και είναι και δύσκολο να αυξηθεί.
 4 . Ομοίως με το 3 αυτή την φορά επιλέγουμε perception  με τιμές από 69 -99  γιατί στους μέσους το perception δεν δίνει αύξηση στην ποιότητα και είναι και δύσκολο να αυξηθεί
5 . Τέλος στο Quality : τις τιμές που ψάχνουμε στο παράδειγμα 69 – 72 .
Στην συνέχεια κλικ στο Search.
 
Η αναζήτηση πραγματοποιείται και σύντομα :
 
Ένα λινκ με τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα εμφανιστεί δεξιά στις αποθηκευμένες αναζητήσεις (Stored Searches).
 
Με κλικ στο λινκ εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησης.
 
 
 
 
Με κλικ πάνω στο όνομα του χαρακτηριστικού τότε τα αποτελέσματα ταξινομούνται με αύξουσα η φθίνουσα σειρά βάσει αυτού του χαρακτηριστικού. Στο παράδειγμα τα αποτελέσματα ταξινομούνται με αύξουσα τιμή του Pa δηλ Πάσσινγκ.
 
 
Από εδώ ξεκινάει η σοβαρή δουλειά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του παίχτη .
Στο παράδειγμα οι τρεις πρώτοι έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά εδικά ο τρίτος από αυτούς αλλά το 57 στο  τάκλινγκ τον καθιστά προβληματικό . Αντίθετα ο δεύτερος από αυτούς έχει πολύ ωραία φλατ χαρακτηριστικά και ενδείκνυται ανεπιφύλακτα.
Εκείνο που προσέχουμε είναι να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα κύρια χαρακτηριστικά . Ο πρώτος παίχτης έχει Pa δηλ Πάσσινγκ 64 αυτό είναι καλό εκ πρώτης όψεως  διότι οι μέσοι κερδίζουν εύκολα στο   Πάσσινγκ και κερδίζουν πολύ 0,333 της μονάδας αυτό σημαίνει γρήγορη αύξηση της ποιότητας ενώ ο παίχτης κάτω με σουτ στο 43 θεωρείτε απαράδεκτος και τον απορρίπτουμε αν και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είναι σχεδόν τέλεια. 
Τέλος προσέχουμε το κύριο χαρακτηριστικό να μην είναι πολύ υψηλό διότι αυτό σημαίνει αργότερη  αύξηση της ποιότητας . Η ιδανική τιμή του κύριου χαρακτηριστικού είναι +- 2 της Ποιότητας του πάιχτη.
 
 Τα ίδια βήματα ακολουθούμε και όταν πρόκειται για αμυντικούς , Επιθετικούς η Τερματοφύλακες 
 
 Για αμυντικούς βάζουμε Passing : 62-99 και Perception 69 -99 
 Για επιθετικοούς βάζουμε  Tacling : 39 – 99  και stamina : 60 -99
 Για Τερματοφύλακες Σουτ και heading:  50 – 99 
 
 Περίπτωση Β Αγοράζω Ακριβά Πουλάω ακριβότερα 
Εδώ αγοράζουμε παίχτες από άλλους μάνατζερ που έχουν 5 αστέρια και παρακολουθώντας τα παιχνίδια τους βλέπουμε κάποια ικανότητα η πιθανό φλαιρ στην απόδοσή τους.
 
 Τα βήματα που ακολουθούμε στις παρακάτω εικόνες.
 Πρώτα από όλα αυτή τη φορά Signed αντι Unsigned. Στη συνέχεια στη φόρμα τις τιμές που βλέπετε στην εικόνα όπως και στην προηγούμενη περίπτωση Α.
 
 
 
 
 Αναζήτηση με Κλικ στο Search.
 
Κλικ στο λινκ δεξιά και κλικ πάνω στο Auto Accept ώστε τα αποτελέσματα να ταξινομηθούν με αύξουσα τιμή Auto accept.
 
 
 Κλικ στον παίχτη που μας ενδιαφέρει .
 
Και σκάουτ με έναν εξαιρετικό σκάουτερ που έχουμε προσλάβει από το :
 
 
Team - > Staff
 
 Επιλέγουμε Scout
 
 
 και Quality Excellent
 
Στην συνέχεια Search θα έχουμε τα αποτελέσματα.
 
Με κλικ στο Hire ο Σκάουτερ είναι δικός σας και έτοιμος να πιάσει δουλειά.
 
Πάμε λοιπόν στην καρτέλα του παίχτη που θέλουμε να αγοράσουμε .
 
 
Κλικ στο Scout . ΠΡΟΣΟΧΗ αυτό κοστίζει χρήματα και ανάλογα την κατηγορία που βρίσκεστε το ποσό διαφέρει .
Το ποσό που κοστίζει κάθε σκάουτ φαίνεται ακριβώς κάτω από το κουμπί Scout.
 
 Κάτω αριστερά φαίνεται το πόσα αστέρια έχει ο παίχτης 4,5 εν προκειμένω.
Και πρέπει να έχουμε υπόψιν μας τα νούμερα στα δεξιά γιατί είναι σημαντικά στην ακρίβεια του σκάουτ. Πρέπει δηλ ο παίχτης να έχει κάποια παιχνίδια στην καριέρα του . Το ελάχιστο 6 .
Στο παράδειγμα ο παίχτης έχει πολύ παραπάνω έτσι το αποτέλεσμα είναι απόλυτα ακριβές.
 
Τώρα βλέπουμε την τιμή auto-accept σε αστρονομικό ποσό περίπου τριπλάσια της αξίας του στην αγορά κάτι που δεν συνιστάτε εφόσον στόχος μας είναι η μεταπώληση και το κέρδος .
Τότε ανοίγουμε διαπραγματεύσεις με τον manager που είναι ο ιδιοκτήτης και του προτείνουμε μία τιμή 200Μ πχ . Αν αρνηθεί τον χαιρετάμε ευγενικά και συνεχίζουμε στον επόμενο .
 
Αυτή τη μέθοδο την χρησιμοποίησα μόνο μια φορά  όταν είχα πολλά εκατομμύρια από πωλήσεις άλλων παιχτών και δεν ήθελα να μου τα πάρει η εφορία .
Δεν συνιστάτε σε manager που δεν έχουν εμπειρία και δεν αποφέρει γρήγορα και μεγάλα κέρδη.
 
 

Και τώρα ΠΟΥΛΑ.

 
Ήρθε λοιπόν η ώρα να πουλήσω τι κάνω .
 
 Καθορίζω τις τιμές που πουλάω
 
 Από το μενού Transfers -> My Transfers 
 
 
 Κλικ στο σύμβολο (+) δεξιά από την αξία του παίχτη 
 
 
Ενα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί με μία φόρμα στην οποία συμπληρώνουμε τις τιμές 
 
 
Minimum bid και 
Auto-accept
 
Υπάρχουν ήδη προσυμπληρωμένα τα ποσά τα οποία είναι: 
για το Minimum bid = με το 70% της αξίας του παίχτη και είναι η χαμηλότερη τιμή που μπορείτε να πουλήσετε έναν παίχτη
Auto-accept = με την αξία του παίχτη 
 
Βέβαια μπορούμε να τα αλλάξουμε με κάποιους περιορισμούς .
Η τιμή Auto-accept δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη της  Minimum bid .
Η τιμή Auto-accept δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 100Μ  της  Minimum bid.
 
Μπορούμε να βάλουμε ίδια τιμή ως  Auto-accept  και  Minimum bid.
 
Εμείς θα βάλουμε 199.000.000 $ ΜΛ είναι περίπου η διπλάσια τιμή ο παίχτης είναι 4.5 αστέρια και    μαθαίνει εύκολα 
 
 
και 
 
 
 Ο παίχτης είναι τώρα διαθέσιμος για μεταγραφή
 
Απομένει η διαφήμιση του παίχτη στα Transfer forums θα αφιερώσουμε ένα επεισόδιο με την διαφήμιση .
 
Εκείνο που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν είναι οτι η τιμή που ζητάτε είναι σημαντικός παράγων στο να πετύχει η μεταγραφή και πρέπει να προσέχουμε ούτε να πουλάμε σε τιμές φτηνές και να χάνουμε χρήματα ούτε να κυνηγάμε τοπ μεταγραφές περιμένοντας μήπως τσιμπήσει το “Κορόιδο”.
Στην φάση δημιουργίας αρχικού κεφαλαίου πρέπει να είστε γρήγοροι και ουσιαστικοί .
 
Πχ ο παίχτης του παραδείγματος ΔΕΝ θα πωληθεί γρήγορα στην τιμή που ζητάμε θα πωληθεί όμως σχεδόν αμέσως αν τον βάλουμε στην τιμή της αξίας του και πολύ πιθανόν η αγορά να διορθώσει την τιμή του γιατί πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα έδιναν κάτι παραπάνω για έναν παίχτη με τα χαρακτηριστικά του  και θα είχαν και εκείνοι περιθώρια κέρδους.
 
Αν ο παίχτης ήταν 2,5 αστέρια τότε θα τον βάζαμε στο 70% της αξίας του πάλι θα είχαμε κέρδος ,λιγότερο μεν  αλλά κέρδος.

Να θυμάστε η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία Νύχτα .

 
 Ένα τελευταίο θέλω να σας πω για σήμερα μην συνδέεστε συναισθηματικά με κάποιον παίχτη και καθυστερείτε να το πουλήσετε . Χάνετε χρόνο και χρήμα .
 
 Αυτά ήθελα να σας πω περιμένω τα σχόλιά σας και τις διορθώσεις σας .

Read the full entry
What is this (18/11/2017 19:10)

 Γειά σας και πάλι από τον Κυρ - Κώστα 

Σε συνέχεια της ανάρτησης ο Πρωτάρης γράφω εδώ τις απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις που μάζεψα από ττα φόρουμ και που κάνουν συνήθως οι καινούργιοι παίχτες στο παιχνίδι.

Οι ερωτήσεις είναι οι εξής 26 :

Είναι στα Αγγλικά για να βοηθήσει και κείνους που χρησιμοποιούν το Αγγλικό interface αλλά και επειδή τα μάζεψα από το Κοινό φόρουμ που όλα είναι γραμμένα στα Αγγλικά.

 

 1) What is ex scouted (5 stars) ?

2) How to make money?
3) Can my banned player play cups?
4) What do I get for winning...?
5) Tax and economy?
6) Money status?
7) Player Awards, Explanation and prices?
 8) Why has my team training skills dropped so much?
9) When is trainings, matches, camps etc?
10) Playoffs?
11) Where should my players play?
12) Why ain't my stadium full?
 13) How much fit will my players gain on training?
14) Why can't I sell my players?
 15)  Best way to train players?
16) How good youth do I get from the youth academy?
17) When am I bankrupt?
18) "I want to switch to another league!"
 19) Maximum Profit in a Friendly?
20) When will the youths enter the free transfer list?
21) Min / max squad size?
22) What is this?
23) When will my player retire?
 24) Sponsormoney and salaries, how long ?
 25) How do I make a link to player details, team details etc?, 
26) Why This player does not wish to move to your club until the team has improved?

 
 
 ml training
___________________________________________________________________________________________________________
 
**1) What is ex scouted (5 Stars) ?
 
- Ένας παίχτης είναι 5 αστέρων  όταν τον έχετε σκαουτάρει με έναν εξαιρετικής ποιότητας σκάουτερ .
 Για να είναι ακριβής ο σκάουτερ και να μήν κάνει λάθος θα πρέπει ο παίχυης να έχει παίξει τουλάχιστον 6 (έξι) παιχνίδια φιλικά η επίσημα. Αν ο παίχτης δεν έχει καθόλου παιχνίδια τότε τον σκανάρουμε 5 φορές και βγάζουμε τον Μ.Ο από το άθροισμα  των 5 σκάουτ
 
2) How to make money?
 
- Για να κερδίσετε χρήματα θα πρέπει πάντα να αναβαθμίζετε το γήπεδο σας ... αναβαθμίζοντας την χωρητικότητά σας, το fan-shop και το εστιατόριο θα κερδίζετε περισσότερα χρήματα στους αγώνες  σας Εντός έδρας.
Αυτό κοστίζει χρήματα, αλλά θα αποδόσει αρκετά μακροπρόθεσμα. Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα είναι να αγοράσετε και να πωλήσετε νέους παίκτες .. Προσπαθήστε να αγοράσετε έναν ελεύθερο παίκτη Q70, 17 y.o στην αρχή της σεζόν,
Τον εκπαιδεύετε καλά παίζοντας φιλικά παιχνίδια για να βελτιώσετε τα στατιστικά του και την ποιότητα .. τότε τον πουλάτε στο τέλος της σεζόν (τουλάχιστον 14 μέρες από την ημερομηνία που τον  τον αγοράσατε).
 
3) Can my banned player play cups?
 
- Πριν από όλα, ο παίχτης τιμωρείτε μετά από 3, 5, 7,8,9... "card points".
1 red card = 2 "card points", 1 yellow  = 1 "card point".
 
Και Ναι, ένας τιμωρημένος παίχτης μπορεί να παίξει σε αγώνα κυπέλου όπως τα league cups, department cups, players cups, champions league και φιλικά. Η τιμωρία ισχύει ξια αγώνες πρωταθλήματος και στα playoffs.
 
4) What do I get for winning...?
 
Division 1:
#1: 100 credits + και ένα αληθινό δίπλωμα
#2: 50 credits
#3: 25 credits
 
League Cup:
#1: 100 credits + 5 mill + +και ένα αληθινό δίπλωμα
#2: 50 credits + 2.5 mill
 
Departments (div. 2-6):
#1: 7 credits
 
Department Cups (div. 5-6):
#1: 2 credits + 1 mill
 
Champions League:
#1: 200 credits + 100 mill + και  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ML Champions League κύπελλο
#2: 100 credits + 25 mill
#Promote from group: 10 credits + 20 mill
 
Super-Cup:
#1: 150 credits + 50 mill + ?
#2: 75 credits + 20 mill
 
** 5) Tax and economy?
 
 Τι φόρους πληρώνουμε:
 
0 - 5.000.000 : 0 tax on this amount = first 5 millions are tax free
5.000.001 - 10.000.000 : This amount is taxed 10%
10.000.001 - 20.000.000 : This amount is taxed 20%
20.000.001 - 50.000.000 : This amount is taxed 30%
50.000.001 - 100.000.000 : This amount is taxed 40%
100.000.000 + : This amount is taxed 50%
 
Επίσης υπάρχει και ο φόρος περιουσίας για τα πάνω από 100Μ ML $ που υπάρχουν στο λογαριασμό σας.
ο φόρος περιουσίας είναι 6%.
 
Ο αντζέντης του παίχτη σε χρεώνει από  2.5 έως 10% στο ποσό πώλησης ενός παίχτη.
Οσο μεγαλύτερη η τιμή τόσο μεγαλύτερο το ποσοστό.
 
6) Money status?
 
- Bankrupt/Konkurs:  -0 mill
- Very poor/ Veldig Fattig: 0-19 mill
- Low Wealth/ Fattig: 20-49 mill
- Average bank account/ Midt På Treet: 50-99 mill
- Wealthy/ Velbeslått: 100-149 mill
- Rich/ Rik: 150-199 mill
- Very Rich/ Veldig Rik: 200-249 mill
- Stinking Rich/ Stinker av penger : 250-299 mill
- Filthy Rich/ Steinrik : 300-349 mill
- Ridiculously Rich/ Røkke-rik: 350-499 mill
- Insanely Rich/ Usannsynlig Rik: 500-749 mill
- Made of Money/ Laget Av Penger: 750-999 mill
- King Midas/ Kong Midas : 1000  - 2147 mill (max amount)
 
7) Player Awards, Επεξήγηση και βραβεία?
 
The Golden Glove: Το κερδίζει ο τερματοφύλακας με την καλύτερη απόδοση σε κάθε όμιλο
The Golden Ball: Το κερδίζει ο αμυντικός με την καλύτερη απόδοση σε κάθε όμιλο
The Golden Statuette: Το κερδίζει ο μέσος με την καλύτερη απόδοση σε κάθε όμιλο
The Silver Boot: Το κερδίζει ο επιθετικός με την καλύτερη απόδοση σε κάθε όμιλο
The Silver Cap: Το κερδίζει ο 17χρονος με την καλύτερη απόδοση σε κάθε όμιλο
The Golden boot: Το κερδίζει ο Πρώτος Σκόρερ με την καλύτερη απόδοση σε κάθε όμιλο
( Εάν υπάρχη ισοπαλία σε κάποιο από τα παραπάνω βραβεία τότε ο νικητής αναδεικνύετε με κλήρωση )
 
The Platinum Ball: Το κερδίζει ο Παίχτης με την καλύτερη απόδοση σε κάθε Εθνικό Πρωτάθλημα
( Εάν υπάρχη ισοπαλία σε κάποιο από τα παραπάνω βραβεία τότε ο νικητής αναδεικνύετε με βάση τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος μετά τα γκολ και τέλος τις ασσιστ )
 
The Platinum Boot: Το κερδίζει ο Πρώτος σκόρερ σε κάθε Εθνικό Πρωτάθλημα
( Εάν υπάρχη ισοπαλία σε κάποιο από τα παραπάνω βραβεία τότε ο νικητής αναδεικνύετε με βάση τις περισσότερες ασσίστ και μετά τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος )
 
- Ο manager κερδίζει 1.000.000 and 3 credits για κάθε βραβείο που κερδίζουν οι παίχτες του.
- Τα Platinum Ball και Platinum Boot επιβραβεύονται με 2.000.000 and 10 credits. Εάν ένας παίχτης σας κερδίσει κάποιο από αυτά τα βραβεία δεν παίρνει τα χαμηλότερα βραβεία .
- Τα βραβεία απονέμονται μετά την τελευταία προπόνηση 21:00-Τετάρτη βράδυ.
 
** 8) Why has my team training skills dropped so much?
 
- Ένας κοινός λόγος που τα στατιστικά καταστρέφονται είναι η αγορά περισσότερωντων 4 παιχτών σε μια σαιζόν.Αν είναι η πρώτησας σαιζόν στο ΜΛ τότε μπορείτε να αγοράσετε 5 παίχτες χωρίς να πέσουν τα στατιστικά σας.
 
9) When is trainings, matches, camps etc?
 
- Στο μενού General -> Schedule θα βρείτε όλες τις προγραμματισμένες εργασίες που θα γίνουν στο παιχνίδι σε Ωρα UTC δηλ +1 ώρα για Ελλάδα
 
10) Playoffs?
 
- Αν τερματίσετε στη θέση 2 ή 3 θα πρέπει να παίξετε 3 αγώνες playoff για να ανεβείτε κατηγορία. Ο πρώτος αγώνας θα παιχτεί στον γύρο 31 εναντίον της ομάδας στο τμήμα σας που κατέληξε σε 2η ή 3η θέση
Εάν κερδίσετε, πρέπει να παίξετε (στον γύρο 32) κατά του νικητή του αγώνα playoff μεταξύ του 2ου και του 3ου στον διπλανό σας όμιλο.
Αν κερδίσετε, πρέπει να παίξετε (στον γύρο 33) κατά της ομάδας στη θέση 11 ή 12 του ομίλου της παραπάνω κατηγορίας . Εάν κερδίσετε ανεβαίνετε στο ομιλο / κατηγορία και ο αντίπαλόσας υποβιβάζετε. Αν χάσετε κάποιον από αυτούς τους αγώνες, θα παραμείνετε στην ίδια κατηγορία.
 
Αν τερματίσετε στη θέση 11 ή 12, πρέπει μόνο να παίξετε ένα αγώνα στο γύρο 33, εναντίον του νικητή (όπως εξηγείται παραπάνω) του τμήματος που βρίσκεται κάτω από εσάς..
 
Τα πλέι-οφ παίζονται σε ουδέτερο γήπεδο και το σύνολο των εισπράξεων κατανέμεται εξ ίσου μεταξύ των δύο ομάδων. Δεν υπάρχουν προνόμοια για οποιαδήποτε από τις ομάδες.
 
11) Where should my players play?
 
-Θα πρέπει πάντα να έχετε τους αμυντικούς με την υψηλότερο ΤΚ και ST στο κέντρο, και εκείνους με την καλύτερη πάσα και ταχύτητα στις άκρες.
Στο μεσαίο τμήμα θα πρέπει να έχετε τους καλύτερους Αμυντικούς και τους Σουτέρ στο κέντρο, καθώς και αυτούς με μεγαλύτερη ταχύτητα και πάσα στα πλάγια.
 
Δείτε πώς οι παίκτες σας θα τοποθετηθούν στο γήπεδο όταν παίζετε 4-4-2
---------------------------------------------------------
-          2          6                -                          
-          3         7        10 -                            
-  1                                                             
-          4         8        11  -                          -
-          5          9                 -                       
--------------------------------------------------------
 
12) Why ain't my stadium full?
 
- Το γήπεδο μπορεί να μην είναι γεμάτο επειδή έχετε πολύ υψηλές τιμές εισιτηρίων ή / και σε υψηλές τιμές στο fan-shop / εστιατόριοt.
Για να το λύσετε απλά πρέπει να μειώσετε τις τιμές σας. Ξεκινήστε βάζοντας κάπως χαμηλότερο το εισιτήριο του επόμενου εντός έδρας αγώνα σας  για να δείτε αν γεμίσει το γήπεδο ή όχι. συνεχίστε να το κάνετε έως ότου γεμίσει το γήπεδο.. Το ίδιο κάνετε και στην αντίθετη περίπτωση. Δηλ. αν είναι γεμάτο το γήπεδο και θα θέλατε να κερδίσετε περισσότερα για τον αγώνα σας στην έδρα σας . να το αυξήσετε μέχρι το γήπεδο σας να μην είναι γεμάτο πια, και στη συνέχεια να το χαμηλώσετε λίγο για να πάρετε ένα πλήρες γήπεδο.
 
Ακολουθεί μια λίστα με τον ανώτερο αριθμό των θεατών που μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες στις διάφορες κατηγορίες:
4. - 6. Κατ.  : 45 000
3. Κατ.        : 50 000
2. Κατ.        : 60 000
1. Κατ.        : 70 000
 
Όταν έχετε χωρητικότητα στο γήπεδο άνω των 30.000, θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε τους χώρους στάθμευσης για να αποκτήσετε περισσότερους θεατές στους αγώνες σας.
 
** 13) How much fit will my players gain on training?
 
-Κάθε προπόνηση θα προσθέση 2 πόντους στο fit του παίχτη.
Εάν ο παίχτης ξεκουραστεί και δεν συμμετέχει στην προπόνηση θα κερδίσει stamina/10 (στρογγυλοποιημένο προς τα κάτω) +2 στο fit.
Παράδειγμα: Παίχτης με fit 69 κερδίζει,  69/10 + 2 = 8 στο fit εάν ξεκουραστεί στην προπόνηση.
Εάν επιλέξετε ξεκούραση και για την ομαδική προπόνηση τότε κερδίζει κάθε παίχτης και +1 στο fit για κάθε ένα τμήμα ξεκούρασης (max 4)
Αυτό σημαίνει ο παίχτης του παραδείγματος με 69 στο fit μπορεί να κερδίσει 6 + 2 + 4  = 12 fit.
 
Στα Προπονητικά κάμπς, οι παίκτες σας θα κερδίσουν +1, +3, +5 ή +7 ανάλογα με το πόσο καλές εγκαταστάσεις παραγγείλετε.
Δεν συνιστάται να ξεκουράζεστε τους παίκτες στα Προπονητικά κάμπς, αλλά αν το κάνετε, θα κερδίσετε αντοχή / 10 σε εφαρμογή (όπως εξηγήθηκε προηγουμένως) + 1,3,5 ή 7 (ανάλογα με τις διευκολύνσεις που παραγγείλατε)
Λάβετε υπόψη σας ότι ΔΕΝ θα έχετε την ικανότητα να χρησιμοποιήσετε την ανάπαυση στην ομαδική προπόνηση στα Προπονητικά κάμπς. Η ανάπαυση εδώ είναι εντελώς άχρηστη. Έτσι μην το κάνετε ποτέ.
 
** 14) Why can't I sell my players?
 
- Όλοι οι παίχτες με  Q65 και κάτω είναι αδύνατο να πωληθούν. Διώξτε τους και μην χάνετε τον χρόνο μαζί τους. Θα κερδίσετε και 40% από την αξία τους διώχνοντάς τους.
 
Αν έχετε καλύτερους παίκτες αλλά δεν μπορείτε να τους πουλήσετε, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε:
1) Διαφημίστε τους στα νήματα για πώληση στο Transfer Forum.
2) Δείτε πάλι τις τιμές που ζητάτε μήπως είναι πολύ υψηλές;
 
** 15) Best way to train players?
 
- Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα φιλικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκπαιδεύσετε τους παίκτες. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να παίξετε όσο το δυνατόν περισσότερα κάθε σεζόν (max 100). Αυτό θα βελτιώσει τα στατιστικά στοιχεία των παικτών σας και την ποιότητα. Για να γίνει αυτό, πρέπει οι παίκτες σας να παίζουν  τουλάχιστον 15'  σε καλή φυσική κατάσταση, και στη συνέχεια να τους ξεκουράζετε στην προπόνηση. Αυτό θα επαναφέρει τους παίκτες σας σε πλήρη φυσική κατάσταση  μετά την προπόνηση.
Θα πρέπει επίσης να αφήνετε τους παίκτες να γυμναστούν στην προπόνηση μια φορά την εβδομάδα για να  κερδίσουν σε πιο σημαντικά στατιστικά στοιχεία.
Τα Προπονητικά κάμπς είναι επίσης πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τα στατιστικά στοιχεία των παικτών. Παραγγείλετε Προπονητικά κάμπς  κάθε Κυριακή και την τελευταία Τετάρτη της σεζόν. Μην ξεκουράζετε τους παίχτες στα Προπονητικά κάμπς .
 
16) How good youth do I get from the youth academy?
 
Δεν μπορείτε ποτέ να μάθετε πόσο καλή είναι η ποιότητα του νέου παίχτησας, αλλά η ελάχιστη ποιότητα των παικτών εξαρτάται από το πόσο έχετε αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις των ακαδημιών σας και από το σε ποια κατηγορία βρίσκεστε.Παρακάτω θα βρείτε την ποιότητα του νέου παίχτη ανάλογα την κατηγορία και τις εγκαταστάσεις.
 
Division 1:                                  Division 2:
Basic grounds: Q68 ->              Basic grounds: Q67 ->
Normal grounds: Q69 ->            Normal grounds: Q68 ->
Improved grounds: Q70 ->        Improved grounds: Q69 ->
Fully equipped: Q71 ->              Fully equipped: Q70 ->
Top notch: Q72 ->                     Top notch: Q71 ->
Elite Youth Academy Q73 ->                Elite Youth Academy Q72 ->
 
Division 3:                                  Division 4:
Basic grounds: Q66 ->              Basic grounds: Q65 ->
Normal grounds: Q67 ->            Normal grounds: Q66 ->
Improved grounds: Q68 ->        Improved grounds: Q67 ->
Fully equipped: Q69 ->              Fully equipped: Q68 ->
Top notch: Q70 ->                     Top notch: Q69 ->
Elite Youth Academy Q71 ->         Elite Youth Academy Q70 ->
 
Division 5:                                  Division 6:
Basic grounds: Q64 ->              Basic grounds: Q63 ->
Normal grounds: Q65 ->            Normal grounds: Q64 ->
Improved grounds: Q66 ->        Improved grounds: Q65 ->
Fully equipped: Q67 ->              Fully equipped: Q66 ->
Top notch: Q68 ->                     Top notch: Q67 ->
Elite Youth Academy Q69 ->         Elite Youth Academy Q68 ->
 
Θα συνεχίσετε να λαμβάνετε έναν νέο παίχτη ακόμη και αν η ομάδα σας είναι γεμάτη (30 παίκτες).
Εάν περισσότεροι από τους παίκτες σας συνταξιοδοτηθούν κατά την αλλαγή της σεζόν, αφήνοντάς σας με λιγότερους από 18 παίκτες, θα πάρετε έναν κανονικό νέο παίχτη, αν εξακολουθείτε να μην έχετε 18 παίκτες, θα πάρετε τυχαίους παίκτες, συνήθως με ποιότητα μεταξύ 50 και 60.
 
 
17) When am I bankrupt?
 
- Πτωχεύσατε όταν έχετε - 10 εκατομύρια στο λογαριασμό σας (το ποσό που μπορείτε να δείτε στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης ανά πάσα στιγμή).
 
 
18) "I want to switch to another league!"
 
- Αν μένετε και παίζετε από την Ελλάδα δεν μπορείτε να παίξετε σε άλλη λίγκα . Αν παίζετε στην διεθνή λίγκα και ΜΕNETE στην Ελλάδα τότε μπορείτε να ζητήσετε την αλλαγή της Λίγκας από το μενου OPTIONS->PREFERENCES->CHANGE LEAGUE.
 
** 19) Maximum Profit in a Friendly?
 
- Το μέγιστο κέρδος που μπορείτε να πάρετε σε ένα φιλικό αγώνα βασίζεται στο τμήμα στο οποίο βρίσκεστε.
400.000 στην 1η Κατ
360.000 στην 2η Κατ
330.000 στην 3η Κατ
300.000 στην 4η Κατ - 6η Κατ
 
20) When will the youths enter the free transfer list?
 
- Δεν μπορείτε ποτέ να ξέρετε με σιγουριά, πότε οι νέοι θα μπουν στην ελεύθερη λίστα μεταγραφών . ΑΛΛΑ συνήθως εμφανίζονται κατά το πρώτο Σάββατο της σεζόν. Αυτό εξαρτάται από το πότε ο Spinner αποφασίζει να "πιέσει το κουμπί".
Λάβετε υπόψη ότι η δωρεάν μεταφορά δεν σημαίνει ότι οι παίκτες είναι δωρεάν, αλλά ότι είναι παίκτες χωρίς ομάδες και θα μεταφερθούν στη δεύτερη που θα επιλέξετε να τις αγοράσετε.
Οι παίκτες χωρίς ομάδα κοστίζουν την αξία του παίκτη + 1 credit.
 
21) Min / max squad size?
 
- Το  ελάχιστο μεγέθος του ρόστερ της ομάδας είναι 18 παίκτες. Μπορείτε να διώξετε / πουλήσετε έναν παίκτη μόνο αν έχετε περισσότερους από 18 παίκτες. Με άλλα λόγια .. για να διώξετε / πουλήσετε έναν παίκτη χρειάζεστε τουλάχιστον 19 παίκτες.
Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει μέγιστο μέγεθος ομάδας. ΑΛΛΑ, όταν έχετε 30 παίκτες, δεν μπορείτε να αγοράσετε περισσότερους παίκτες. Εάν έχετε 30 παίκτες θα πρέπει να διώξετε / πουλήσετε έναν παίκτη πριν μπορέσετε να αγοράσετε ένα καινούργιο.
Παρόλο που έχετε 30 παίκτες κατά την αλλαγή της σεζόν, θα λάβετε ακόμα ένα νέο από την ακαδημία στην αρχή της σεζόν, όπως συνήθως, παρόλο που θα σας αφήσει με 31 παίκτες. αλλά όπως είπα, δεν μπορείτε να αγοράσετε παίκτες.
 
22) What is this?
- Είναι αυτό που είναι .. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!
 
23) When will my player retire?
 
-  Δεν μπορείτε ποτέ να ξέρετε πότε θα αποσυρθεί ο παίκτης σας ..
Όμως, οι ηλικιωμένοι Τερματοφύλακες που φεύγουν  είναι συνήθως μεταξύ 39 και 41 ετών.
Και ένας αμυντικός, μέσος η επιτιθετικός σε ηλικία συνταξιοδότησης είναι συνήθως μεταξύ 36 και 38 ετών..
 
 24) Sponsormoney and salaries, how long ?
 
- Το ποσό που καταβάλλεται από τον χορηγό ανά γύρο καταβάλλεται στους γύρους 1 έως 34.
Αυτοί είναι οι ίδιοι γύροι στους οποίους πληρώνετε τους μισθούς των παικτών σας.
 
25) How do I make a link to player details, team details etc?
 
- Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο με τα στοιχεία του παίκτη, απλά κάντε κλικ στον παίκτη που θέλετε .Πάνω αριστερά στην καρτέλλα του παίχτη, δίπλα στο εικονίδιο με το λουκέτο έχει ένα εικονίδιο με το λινκ στον πάιχτη. Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να δημιουργήσετε ένα λινκ για τον παίχτη. Από το αναδυόμενο μενου επιλέξτε πιο λινκ σας εξυπηρετεί. Συην συνέχεια χρησιμοποιέιστε το λινκ αυτο για το φόρουμ η το Chat .
 
 
 
θυμηθείτε το κόμμα μεταξύ της διεύθυνσης ιστού και του ονόματος συνδέσμου και αφαιρέστε το *
 
26) Why This player does not wish to move to your club until the team has improved?
 
 -  Αυτό συμβαίνει διότι ο Μ.Ο ποιότητας της ομάδας σας είναι μικρός . 
 Παράδειγμα αν θέλετε να αγοράσετε έναν παίχτη με 88 Q τότε ο Μ.Ο Q της ομάδα σας πρέπει να είναι 78 δηλ η ποιότητα του πάιχτη που θέλουμε - 10 .
Αν έχουμε Μ.Ο 77 και θέλουμε τον παίχτη τότε θα πρέπει να διώξουμε παίχτες με πολύ χαμηλό Q  ώστε να ανέβει ο Μ.Ο στα 78 .

Προσοχή ο Μ.Ο ποιότητας της ομάδας ολόκληρης υπολογίζετε και όχι των κορυφαίων 11 

 
 training session

 

 Αυτά για σήμερα περιμένω σχόλια με περισσότερες ερωτήσεις από παλιούς και νέους

Read the full entry
Κατάλογος Πρωταθλητών και Κυπελλούχων Ελλάδος (24/09/2014 16:18)

Με αφορμή την δημοσίευση (THREAD:182020) αποφάσισα να βάλω στo Blog αυτα τα ενδιαφέροντα στοιχεία .

Να ευχαριστήσω λοιπόν το Sir Hannibalo που έκανε τον κόπο και τα συγκέντρωσε .

Με βάση αυτά τα στοιχεία λοιπόν έχουμε

  Πρωταθλητές Ελλάδος

 

 

 

 

Κατάταξη Ομάδα Manager Αριθμός Κατακτήσεων
1 -VALENCIA CF ACADEMY- Manager karts 12
2 New Generation G Man 12
3 ARISTOTELOUS  g.tsarts 6
4 Pharos Kgas 6
5 pge fc Konsta 5
6 kavalacio fc Bill the italo 5
7 Great Hellenes FC

Sir Hannibalos

4
8 Aristotelis Forrest Asteris K 4
9 TRIFYLLI Tascuba 4
10 LIBERTY FC Mr Joke 4
11 ANTARTIS Trospe 3
12 HFC Dota Allstars Dionisios Karavidas 2
13 Panathinaikos FC Mouries Maric 2
14 APACHE Andyma 2
15 DIRTY JOBS O Kopros 1
16 MISFITS7 EPAP 1
17 Panionios backliner 1
18 RED MAKEDONES CHRISTOS7 1
19 JUVENTUS -4- stomis 1

 

Σημαντικό εδώ να αναφέρουμε ότι ανεξάρτητα με το πως ονομαζόταν η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα την στιγμή που το κατέκτησε, στην παραπάνω κατάσταση θα εμφανίζεται πάντα με την τρέχουσα ονομασία της ομάδας για να είναι σε εναρμόνιση με το παρόν.

Κυπελούχοι Ελλάδος

 

Κατάταξη Ομάδα Manager Αριθμός Κατακτήσεων
1 -VALENCIA CF ACADEMY- Manager Karts 11
2 pge fc K gas 8
3 Pharos

Konsta

8
4 Great Hellenes FC Sir Hannibalos 7
5 TRIFYLLI Tascuba 7
6 New Generation G Man 6
7 ARISTOTELOUS g.tsarts 5
8 DIRTY JOBS O Kopros 3
9 ANTARTIS Trospe 3
10 Panathinaikos FC Mouries Maric 3
11 Panionios  backliner 2
12 RED MAKEDONES CHRISTOS7 2
13 SunCity FC jwalker 2
14 kavalacio fc Bill the Italo 2
15 LIBERTY Mr Joke 2
16 Blue Power  Majuk 1
17 praktiker Cooper 1
18 JUVENTUS -4- stomis 1
19 HFC Dota Allstars Dionisios Karavidas 1
20 O Rouxlas einai La motorcyclab 1
21 Melissokomoi Txarnego 1
22 Apache Andyma 1
23 Aristotelis Forrest Asteris K 1

 

Οπως και στο προηγούμενο  ανεξάρτητα με το πως ονομαζόταν η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα την στιγμή που το κατέκτησε, στην παραπάνω κατάσταση θα εμφανίζεται πάντα με την τρέχουσα ονομασία της ομάδας για να είναι σε εναρμόνιση με το παρόν.

Read the full entry
Ο Πρωτάρης (29/03/2014 16:59)

  Γειά σας και πάλι από τον Κυρ Κώστα θα σας διηγηθώ την Ιστορία μου σαν πρωτάρης στο ΜΛ βεβαίως βεβαίως .Ελπίζω να βοηθήσω κάποιους να μην κάνουν τα δικά μου λάθη και αρχίζουν πάλι από την αρχή .

   Κυριακή λοιπόν 4-8-2013 λέω ας το δοκιμάσω το manager league τελειώνω με τις εγγραφές κτλ και νάσου η "Ομαδάρα"  Velos Κύριοι  και τώρα που είναι η δράση; τίποτα δεν κουνιέτε φύλλο άκρα του τάφου σιωπή που έλεγε και ο Εθνικός μας ποιητής .

 Λέω ας ψάξω δεν μπορεί κάτι θα παίζει ,πάω στο φόρουμ υπάρχει Ελληνικό φόρουμ τίποτα πουθενά δεν υπήρχε δράση .

Άρχισα να πατάω κουμπιά εκεί και να σου πετυχαίνω..., friendlies. Λέω εδώ είμαστε πατάω issue an open Chalenge κάτι κουνήθηκε κοιτάω τι ναδω Velos - kati 0-7 .Λέω τι λέει ρε 0-7 στην έδρα μου κιόλας κάτσε να δω κοιτάω νόρμαλ τακλινγ . Εμ λέω για αυτό κατσε να δω τι άλλο έχει Σκληρά τάκλινγ αυτο φταίει λέω ,τώρα θα δείτε .issue an open Chalenge ξανά μια απο τα ιδια velos - sοmthing  0-5 .Λεω δεν μπορεί θα κάνω αλλαγες θα αλλάξω σύστημα  ,τιποτε πάλι τα ιδια Και τοτε  κάνω άλλο ένα λάθος ,αρχίζω να διαβάζω τα match reports κοιτάω ο καλύτερος επιθετικος μου όλο λάθη θα σας εξηγήσω αργότερα γιατι λέω ο καλύτερος απλά ν α σας πω οτι ηταν 17 χρ 72Q  με πασσα 55 τακλινκ 42 και σουτ 74 5 αστέρια . Πάνω στην ατζαμοσύνη μου ημουν και τυχερος γιατι μπηκα  στην έναρξη της σαιζον και αυτη την εποχή πολλοι ψάχνουν για τέτοιους παίχτες ετσι αποφασιζοντας να τον πουλήσω 28Μ κάνουν αυτοι.  Δεν προλαβα να αλλάξω οθόνη και νασου προσφορά λεω αυτο ήταν ζωντάνεψε το παιχνίδι . Ναμην τα πολυλέω αυτος τελικά πουλήθηκε στα 38 Μ λεφτα που χρειάστηκαν στην συνέχεια να κάνω κάποια πράγματα .

  Πόσα λάθη έκανα γιατι δεν ήξερα σκληρα τακλινκ ΠΟΤΕ παιδια στα φιλικά ΠΟΤΕ ομως .Τωρα δεν ξέρω αν τραυματίστηκε κανένας εξαιτιας αυτων των φιλικών αλλά αν συνέβη έγινε άθελά μου οι δικοι μου παίχτες πάντως με τρια φιλικά πήγαν κατω απο 80 fitnness με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν στην προπόνηση .

 Λαθών Συνέχεια .

Λέω λεφτά υπάρχουν ψάχνω για παίχτες . Ξοδεψα τα μισα μου λεφτα να φέρω κατι παίχτες χωρις κανένα μέλλον να παίξουν μόνο μια σαιζόν και μετα τέλος . Ακουτε τι έγινε με αυτούς τους 4 που πήρα η Ομάδα πέταγε 5 αγωνιστικες πριν το τέλος είχε ξεφύγει 15 βαθμους ΑΛΛΑ αν σας πω τι παιχτες είχε οι παλιοί θα γελάτε 17 χρονα με ποιότητα 64 18χρ 66 ποιότητα  και κάτι 24χρ 70 -74  κανένα μέλλον δηλ και τοτε έχοντας ουσιαστικά ένα μήνα στο παιχνίδι κάνω το σωστο το βήμα .Ποστάρω στο φορουμ τις σκέψεις μου για την επερχόμενη 105 σαιζον που είναι αλήθεια δεν ήξερα τι να κάνω όντας στην 3η κατηγορία . Ετσι νάναι καλά κάποια παιδιά μου έδειξαν τον σωστο δρόμο για την κορυφή  .

Εγώ όμως αντι να τους ακούσω έκανα του κεφαλιού μου ,τερματοφύλακες μου είπαν να αγοράσω  εγω που ακουγοντας το το θεώρησα παλαβό πούλησα τον έναν απο τους δύο που είχα , λέω Αντε ρε άσχετοι να πάρω 10 τερματοφύλακες να τους κάνω τι ;

 

Ενδεικτική σύνθεση Ομάδας σε "Rebuild 11  έμπειροι τερματοφύλακες  1 αμυντικος 3 μεσοι 5 επιθετικοί

 Εν τω μεταξύ έβλεπα βέβαια κατι ομάδες όπως η παραπάνω της φωτογραφίας που είχαν 10-12 τερματοφύλακες στην συνθεσήτους και έλεγα .Τι τους θέλουν τόσους τερματοφύλακες ;  Τώρα βέβαια την ξέρω την απάντηση . Οι τερματοφύλακες είναι η συμφερότρη λύση καθώς μένουν στο παιχνίδι πολύ περισσότερο από τους κανονικούς παίχτες μετα τα 35 που είναι η ηλικία για έναν παίχτη να γινη αριστος εκπαιδευτής . Το Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου διακρίνετε καθα ρά στους επιθετικούς της ο επιθετικός 1 έχει ποιότητα  87 στα 18 του και επιθετικος 4 80 στα 17 του πραγματικά θηρία δεν συμφωνείτε; (τα ονόματα των παιχτών έχουν αλλαχτεί με επεξεργασία και το όνομα της ομάδας δεν αναφέρετε ώστε να μην θεωρηθεί το ποστ ως spam . Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο μάνατζερ της ελληνικής λίγκας )

 Εκείνη την εποχή ηταν σε φάση rebuild ο Λευτέρης ο HFC POUSTANIDEA και μου λέει πως ακριβώς γίνετε με τους τερματοφύλακες  πως βρίσκουμε καλούς νεαρούς και είναι αλήθεια με έπεισε οτι αυτό είναι το σωστό . Μ ' έβαλε πρώτα - πρώτα να φουλάρω μέχρι τέρμα τις προπονητικές εγκαταστάσεις ,να παίζω στα players Cups , να χρησιμοποιώ soft tackles , ποιές ώρες να παίζω φιλικά  και βέβαια του το έχω πεί πολλές φορές θα του το πω άλλη μία Ευχαριστώ πολύ Λευτέρη .

Ο λευτέρης έχει μεταφράσει ένα μέρος του Αγγλικού οδηγού manager league που θα πρέπει όλοι οι νέοι μανατζερ να διαβάσετε .

   http://www.managerleague.com/blogperma.pl

 Μετά την πρώτη σαιζόν βέβαια ξαναβρέθηκα πίσω στην αρχή και για μένα ουσιαστικά το παιχνίδι ξεκινά στην 106 όταν όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν στην αρχή στην 104 . Για αυτό λέω πως αν ήταν να αρχίσω τώρα το παιχνίδι :

  1, αναβάθμιζα αμέσως το προπονητήριο

  2, θα σακάριζα οτι παλτά είχε η ομάδα

 3 θα αγόραζα 10 τερματοφύλακες 36-38 χρ

 4 αν ήμουν στην αρχή της σαιζόν θα έψαχνα 4 μικρους 67-68 χρ αν όχι την επόμενη

 5 θα διάλεγα για αρχή να αγοράσω 200 κρεντιτς ώστε να  πάρω και άλλα 100 δωρεάν

και 6 θα έκανα όνειρα για το πως θα διαμορφώσω το σήμα μου όταν θα πάρω την πρώτη μου κούπα .

   Αυτά για τον Πρωτάρη

Ελπίζω να σας άρεσε το ποστ μου  Περιμένω τα σχόλια σας

 ΑΛΛΑΞΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΟ VELOS ΣΤΗΝ ΣΑΙΖΟΝ 150.  ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ MELCHESTER ROVERS   

Read the full entry
Manager league το Παιχνίδι (29/03/2014 13:35)

  Γειά σας φίλοι μου Ευχαριστώ που επισκέπτεστε το Blog του Κυρ Κώστα .

Ειμαι σχετικά καινούργιος στο παιχνίδι η Ομάδα μου (Team:123589) Velos ιδρύθηκε την σαιζον  104 και το Blog το ξεκινάω στην 112 σαιζόν θέλοντας να εκφράσω κάποιες ιδέεες και απόψεις πάνω στο παιχνίδι ,να ακούσω σχόλια και να μοιραστώ τις γνώσεις μου καθως οι αναρτήσεις  στα blog με οδηγούς και ιδέες είναι πάρα πολλές στο παχνίδι είναι όμως όλες η  σχεδον όλες στα Αγγλικά .

 Μανατζερ λιγκ λοιπόν .Οι περισσότεροι απο εμας έχουμε παίξει και άλλα παιχνίδια μάνατζερ .Εγω θυμάμαι είχα κολλήσει με το LMA αλλά υπάρχουν βέβαια πολλά από αυτά .

  Η διαφορά του ΜΛ είναι στο γεγονός οτι  για να δημιουργήσεις μια Ομάδα αξιώσεων πρέπει να διαθέτεις υποδομές και να ρίξεις πραγματική δουλειά κάθε μέρα βελτιώνοντας   πόντο - πόντο  τα στατιστικά των παιχτών σου όπως ακριβώς θα έκανες αν ήσουν μανατζερ μιας πραγματικής Ομάδας ποδοσφαίρου .Σκέψου δηλ να ήσουν μανατζερ στην Χ ομάδα και να την άφηνες 2-3 μέρες χωρις προπόνηση η να ξεκινάει νέα Σαιζόν και σύ να μην ξέρεις τι ήρθε και τι έφυγε  τι "Ομαδάρα" θα έφτιαχνες ....

 Τρία πράγματα χρειάζονται λοιπόν για μια καλή οΜάδα δουλειά δουλειά δουλειά ,ξέρω το έχετε ακούσει από τους προπονητές σας όσοι έχετε παίξει μπάλα σε κάποια ομάδα αλλά δυστυχώς αυτό είναι η αλήθεια , ΑΝ θέλεις να γίνεις πρώτος η τουλάχιστον να πλησιάσεις τους πρώτους . Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να γουστάρεις απλά παίζοντας μία δύο σαιζον στην 4η Κατηγορία και μετά να το παρατήσεις αλλά... Πιός παίζει για να χάσει πιστεύω πως όλοι ξεκινάμε ένα παιχνίδι για να κερδίσουμε  έτσι δεν είναι .

  Δουλειά είπαμε προηγουμένως .Τι είναι όμως η δουλειά στο ΜΛ ; Οχι δεν είπαμε να σκάψεις  απλά   θέλει να αφιερώνεις χρόνο ΚΑΘΕ μέρα σε συγκεκριμένες ώρες  ώστε να παίζεις φιλικά ,ρυθμίζεις πιοί θα ξεκουραστούν πιοί θα κάνουν προπόνηση , πιό στατιστικό θα προπονήσουμε κλπ .

 Παίζεις φιλικά; Αν Οχι τότε πρέπει να αρχίσεις να παίζεις τα φιλικά είναι η προπόνηση στο ΜΛ . Μπορείς να παίξεις 50 φιλικά δωρεάν περιμένοντας στην "Ουρά" να πάρεις κάποιο φιλικό (πολλές φορές μου έχει τύχη να είμαι πρώτος στη σειρά και να ΜΗΝ παίρνω τελικά το φιλικό επειδή τελείωσε ο χρόνος που είχα δικαίωμα να είμαι στην "ουρά" για το δωρεάν φιλικό ) ο χρόνος λοιπόν που μπορώ να είμαι στην ουρά είναι 10 λεπτά της ώρας . Τώρα αν ζητήσω εγώ ένα φιλικό από κάποιον πληρώνω 2 Credit   ΜΛ  αλλά έχω δικαίωμα να παραμείνω άλλα 2 λεπτά της ώρας στην "ουρά " (κατά 99% το δωρεάν φιλικό θα γίνει έτσι πετυχαίνω με 1 credit ML να κάνω δύο φιλικά που είναι και ο πιό διαδεδωμένος και εύκολος τρόπος να κάνω τα 200 φιλικά που είναι απαραίτητα για την πρόοδο μιας ομάδας στο maximum των δυνατοτήτων της).

  Στο ΜΛ στην Ελληνική λίγκα υπάρχουν 4 κατηγορίες .Κάθε κατηγορία εκτος της πρώτης χωρίζετε σε ομίλους των 16 ομάδων .Η Β έχει 4 ομίλους η Γ έχει 16 ομίλους και η Δ 64 ομίλους .Η Α έχει 16 Ομάδες οι Δυο πρώτες παίρνουν το εισιτήριο για το CL της επόμενης σαιζόν η 3η και 4η το εισιτήριο για το SU της επόμενης σαιζόν .Η 4 τελευταίες υποβιβάζονται αυτόματα στην Β ενώ η 11η και η 12η παίζουν ένα playout παιχνίδι με αυτούς που κέρδισαν στα playoff της Β κατηγορίας οι νικητές πάνε στην Α οι χαμένοι στη Β . Το ίδιο συμβαίνει και στις επόμενες κατηγορίες ,ο πρώτος ανεβαίνει αυτόματα στην παραπάνω κατηγορία ο 2ος και ο τρίτος μπαράζ ανόδου ο 11ος και ο 12ος μπαράζ παραμονής οι 4 τελευταίοι στην κατώτερη κατηγορία . Στην 4η κατηγορία δεν έχουμε υποβιβασμό καθώς η Ελληνική Λίγκα έχει μόνο 4 κατηγορίες ( Υπάρχουν Λίγκες που έχουν 6 κατηγορίες )

  Κανόνες .Κάθε παιχνίδι έχει κανόνες στην 112 προστέθηκε ένας ακόμη κάθε Ομάδα οφείλη να σέβετε τους κανόνες του παιχνιδιού manual.managerleague.com/node/87 Δώστε προσοχή διότι υπάρχει ο κίνδυνος να διαγραφεί η Ομάδα σας αν παραβιάζετε ακόμη και άθελά σας κάποιον κανόνα .

 Κάθε σαιζόν στο Μλ διαρκεί 4 εβδομάδες τις 3 πρώτες εβδομάδες γίνονται οι 29 αγωνιστικές του Πρωταθλήματος και την 4 η η 30η αγωνιστική οι τελικοί των κυπέλλων τα μπαράζ ανόδου -μπαράζ παραμονής  και τελειώνει κάθε Πέμτη πρωί στις 10:00 ώρα Ελλάδας μετά την τελευταία προπόνηση.

Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε το εδομαδιαίο πρόγραμμα του ΜΛ .Στις ώρες που αναγράφοντε προσθέστε μία ώρα για την ώρα Ελλάδος δηλ για παράδειγμα το Training γίνετε στις 10:00 και στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

 Μεταγραφές επιτρέποντε ολόκληρη τη σαιζόν . Μεταγραφικός πυρετός βέβαια υπάρχει στην αρχή της σαιζόν . Κάθε σαιζόν επιτρέπονται απεριόριστες μεταγραφές ΑΛΛΑ Προσοχή Αγορά παραπάνω από τεσσερις παίχτες θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των στατιστικών της Ομάδας κιαυτό σημαίνει οτι η Ομάδα θα παίζει πολύ χειρότερα από πριν καθώς θα πρέπει όλοι αυτί οι Νέοι παίχτες να δέσουν σαν σύνολο και να ξαναγίνουν μια καλή Ομάδα.

 Τι είναι τα στατιστικά της ΟΜΑΔΑΣ  όμως και πόσο σημαντικά είναι ; Τα στατιστικά φίλοι μου είναι το πόσο καλή είναι η Ομάδα στις διάφορες καταστάσεις αγώνα και είναι 11 το σύνολο δηλ. Επίθεση ,Αμυνα Αντεπιθεση ,Οφσαιντ ,Πλάγιο άουτ, Φάουλ, κόρνερ,πέναλτυ , κατανόηση τακτικής ,Ομαδικό παιχνίδι και Ψυχολογία . Από αυτά τα 8 είναι τα πιό σημαντικά με τη σειρά που τα γράφω .Ψυχολογία , Επίθεση ,Αμυνα , Ομαδικό Παιχνίδι , Τακτική , Οφσαιντ, Κορνερ, Φρηκικ. Η ψυχολογία είναι το μόνο στατιστικό που δεν πρέπει να προπονούμε στις κανονικές προπονήσεις και ανεβαίνει ανάλογα με το αν η ομάδα πάει καλά στο πρωτάθλημα αν κάνει νίκες στα κύπελλα παιχτών και αν ξοδεύεις κάτι παραπάνω στα traing camps κλείνοντας προπονητικό κέντρο σε εξωτικές τοποθεσίες .   Στα υπόλοιπα 7 δίνουμε όμως απόλυτη προτεραιότητα έναντι των άλλων στατιστικών . Το να πας τα στατιστικάσου μέχρι 90  είναι σχετικά εύκολο μετά το 90 όμως ανεβαίνουν δύσκολα . Δείτε στην παρακάτω εικόνα τα τέλεια κατά την γνώμη μου στατιστικά

  Ο μάνατζερ της φωτογραφίας έχει τερματίσει τα σημαντικά στατιστικά σε συνδυασμό με την ποιότητα 95,45 αποτελεί μία Ομάδα αναφοράς για όλους τους νέους μάνατζερ .

  Πως όμως φτάνεις μέχρι εκεί όπως είπαμε και πρίν με υπομονή μεθοδικότητα και οργάνωση .

Το πρώτο Ποστ στο blog toy KyrKosta τελειώνει εδώ θα επανέλθω με την ιστορία μου σαν αρχάριος

Ελπίζω να σας άρεσε το Ποστ περιμένω σχόλια

Read the full entry