You are currently not logged into ManagerLeague
If you wish to log in, click here.
If you wish to sign up and join us, click here.
Αγαπούλα ΠΟΥΛΑ (25/11/2017 15:55)

 

Γεια σας και πάλι.

3ο επεισόδιο της σειράς “Ο πρωτάρης” με τίτλο “Αγαπούλα πούλα”

Η δημιουργία κεφαλαίου στο ML είναι το Α και το Ω για την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας και για να το πετύχει αυτό ο παίχτης χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα .

 

Τα έσοδα που μπορεί να έχει η ομάδα για την δημιουργία κεφαλαίου είναι :

  • 1. Οι Εισπράξεις των εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος .
  • 2. Οι Εισπράξεις των εντός έδρας Φιλικών αγώνων .
  • 3. Οι Εισπράξεις των αγώνων Κυπέλλου.
  • 4. Χορηγός
  • 5. Οι απολύσεις Παιχτών.
  • 6. Οι Πωλήσεις Παιχτών.

 

1. Οι Εισπράξεις των εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος

 

Από το μενού Economy -> stadium θα μεταβούμε στο περιβάλλον του Σταδίου . Εκεί μπορούμε να αναβαθμίσουμε την χωρητικότητα του σταδίου το κατάστημα (Μπουτικ της ομάδας) το Εστιατόριο , τα φώτα, τη θέρμανση ,τον χλοοτάπητα, το πάρκινγκ, τις Διαφημίσεις, και τις VIP θέσεις .

Από πάνω δίπλα στην εικόνα του σταδίου μπορείτε να ρυθμίσετε τις τιμές των εισιτηρίων των τιμών του καταστήματος και των τιμών του εστιατορίου.

 

  •  Προτεινόμενη σειρά αναβάθμισης για το Στάδιο σας: 

  •  Αυτό θα διαρκέσει περίπου 60 εβδομάδες .. Αυτό ακούγεται σαν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να το ολοκληρώσετε

  •  Μόλις φτάσετε το στάδιο στις 20000, η επόμενη αναβάθμιση είναι το Κατάστημα - Αναβάθμιση στο Επίπεδο 1

  •  Επόμενη αναβάθμιση Εστιατόριο σε Φαστ Φουντ

  •  Τώρα, αναβαθμίστε το Διαφημιστικό Χώρο σε απλές διαφημιστικές πινακίδες - Αυτό θα ξεκινήσει τα διαφημιστικά σας έσοδα, τα οποία αποτελούν μια καλή πηγή εισοδήματος για τους αγώνες του Πρωταθλήματος

  •  Επόμενη αναβάθμιση είναι το Κατάστημα - Αναβάθμιση σε Μεγάλο (Large)

  •  Και τώρα είμαστε έτοιμοι να αναβαθμίσουμε το Εστιατόριο σε PUB και στην συνέχεια σε κανονικό Εστιατόριο.

  •  Τώρα αναβαθμίστε τον πίνακα Score από το Manual μέχρι το Multi-Screen HD. Κάθε αναβάθμιση σας επιτρέπει να χρεώνετε υψηλότερες τιμές εισιτηρίων, ενώ ταυτόχρονα θα έχετε το ίδιο πλήθος θεατών.

  •  Τώρα μπορείτε να αυξήσετε την χωρητικότητα του σταδίου σε 35000 Αυτό θα διασφαλίσει ένα καλό εισόδημα και τώρα μπορείτε να αρχίσετε να βελτιώνετε την ομάδα σας

  •  Τώρα μπορείτε να αναβαθμίσετε τη θέρμανση του γηπέδου σας στο σύστημα θέρμανσης εδάφους. Αυτό θα σας δώσει ένα πλεονέκτημα για τα εντός έδρας Ματς

  •  Τώρα, αναβαθμίστε τον εναπομείναντα χώρο διαφήμισης από τις πλακέτες απλών διαφημίσεων μέχρι τις οθόνες διαφημίσεων πύλης

  •  Τώρα μπορείτε να αναβαθμίσετε τη θέρμανση του εδάφους στην επεκτάσιμη στέγη για να δώσετε στην ομάδα σας το πλεονέκτημα Home ground

  • Ο φωτισμός επιτρέπει την τηλεοπτική μετάδοση των παιχνιδιών του πρωταθλήματος. Αυτή είναι μια πολύ καλή πηγή Εισοδήματος, αλλά συμβαίνει μόνο από κατηγορία 4 και πάνω. Εάν βρίσκεστε στην κατηγορία 4 και πάνω αναβαθμίστε το φωτισμό σε όλα τα επίπεδα μέχρι να φτάσετε στο ECO Floodlight.

  •  Τώρα αναβαθμίστε την χωρητικότητα του σταδίου σας στο 45000. Σημειώστε ότι δεν θα έχετε περισσότερους από 45000 θεατές εκτός αν είστε στην 3η Κατηγορία ή παραπάνω

  •  Οι VIP θέσεις δημιουργούν εισόδημα για ομάδες στο Κατ 3 και Above. Αν βρίσκεστε σε Κατ 3 ή παραπάνω ξεκινήστε να αναβαθμίζετε οι VIP θέσεις στο 1000. Εάν είστε στη Κατ 2 αναβαθμίστε το σε 1500

    Τιμές εισιτηρίων : Δεν υπάρχει κανένας τύπος γι 'αυτά, γιατί κάθε αγώνας / σεζόν είναι διαφορετικός από τον τελευταίο. είναι καλύτερα να ζητάς στα φόρουμ και να δεις αν κάποιος με παρόμοια Ποιότητα, κατάστημα , εστιατόριο, φωτισμό και θέση στον πίνακα βαθμολογίας με εσένα τι χρησιμοποιεί σαν τιμές.


    2. Οι Εισπράξεις των εντός έδρας Φιλικών αγώνων .

    Κάθε φιλικό που παίζεται στην έδρα σας σας αποφέρει και ένα ποσό από τους θεατές του αγώνα.

    Ανάλογα την κατηγορία που βρίσκεστε είναι και τα έσοδα και είναι φιξ δηλ δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τιμές για αυτά τα παιχνίδια.


    3. Οι Εισπράξεις των αγώνων Κυπέλλου.

    Ανάλογα την κατηγορία που βρίσκεστε είναι και τα έσοδα και είναι φιξ δηλ δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τιμές για αυτά τα παιχνίδια.

    4. Χορηγός



Από το μενού Economy -> Sponsor

Θα οδηγηθούμε στο περιβάλλον των χορηγών . Επιλέγουμε τον χορηγό που δίνει τα περισσότερα .(Εγώ προσωπικά επιλέγω αυτόν που δίνει τα περισσότερα για κάθε γύρο πρωταθλήματος και αρχικό κεφάλαιο αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα μπόνους θέσης και προκρίσεων στα κύπελλα καθώς αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται για πληρωμή μισθών κλπ κάθε γύρο . ) Είναι θέμα δικό σας πως θα επιλέξετε χορηγό.

4. Οι απολύσεις Παιχτών.

 

Από το μενού  Transfers -> My Transfers 
Κλικ στον παίχτη που θέλουμε να διώξουμε 
 
 
 
 και στη συνέχεια κλικ στο Sack player
 
 
θα δούμε ένα ποπ απ παράθυρο που μας λέει οτι ο παίχτης θα πληρώσει ένα ποσό το οποίο είναι το 40% της κανονικής του αξίας . Πατάμε Yes και τελειώσαμε με αυτόν .
Συστήνω στους νέους παίχτες να διώξουν με αυτόν τον τρόπο όλους τους παίχτες με ποιότητα κάτω των 66 ανεξαρτήτως ηλικίας και κατω των 70 για όσους είναι 20χρ και πάνω .

5. Οι Πωλήσεις Παιχτών.
 
Και πάμε τώρα στο μεγάλο κεφάλαιο πωλήσεις παιχτών.
 
 Εδώ παρακαλώ να έχετε υπόψιν σας  παρουσιάζω τις δικές μου προσωπικές απόψεις και βέβαια θα υπάρχουν και τρόποι πάνω στο ζήτημα αυτό που ενδεχομένως είναι καλύτεροι .
 
Για αυτό ακριβώς τον λόγο κάνουμε και την κουβέντα ώστε να βρούμε τον ιδανικότερο τρόπο.
Μην ξεχνάτε το παιχνίδι λέγεται MANAGERLeague.
 
Δύο είναι οι μεγάλες σχολές στις πωλήσεις  παιχτών .
  •  Α. Αγοράζω φτηνά Πουλάω ακριβά.
  •  Β. Αγοράζω Ακριβά Πουλάω ακριβότερα 

   Σε κάθε περίπτωση αν καταφέρνω το ΚΕΡΔΟΣ τότε θεωρούμε πετυχημένος.

 

Α(α). Αγοράζω 4 17χρονους 69-72 Ποιότητα τους πουλάω 18 χρ. Στο τέλος της β σαιζόν τους στην ομάδα, σε ποιότητα από 76-78 στην τιμή της αξίας τους . Κέρδος γρήγορο και καλό μπορεί κάποιος απο αυτούς να αποδειχτεί τεφαρίκι και να τον δώσουμε έως και την 10πλάσια τιμή αγοράς.

Α(β ).  Αγοράζω 4 17χρονους 66-68 Ποιότητα με κάποιο SA (Special Ability)  τους κρατώ έως τα 20 εφόσον παίζω 100 φιλικά κάθε χρονιά και τους πουλάω σε ποιότητα από 85 - 87 . Κερδος καλύτερο από πρίν αλλά θέλει  καλύτερες εγκαταστάσεις περισσότερη δειάρκεια να αποδώσει και θέλει και κρέντιτς για τα φιλικά.

Α(γ).Αγοράζω 4 17χρονους 73-75 ποιότητα (κοστίζουν παραπάνω αυτοί και θα τους βρείτε πρός το τέλος της σεζόν 25η αγωνιστική και μετά σε καλά αστέρια και στατς ) αν έχουν και SA τότε καλύτερα τους βάζουμε να παίξουν όλα τα ματς  και ότι φιλικά μπορούμε ισχύει και στην περίπτωση Α(α) και τους πουλάμε σε πολύ καλές τιμές 18-19 χρ.  Κέρδος γρήγορο και καλό αλλά θέλει μεγάλο αρχικό κεφάλαιο και καλές προπονητικές εγκαταστάσεις για να αποδώσει βασικά θέλει προπονητικές εγκαταστάσεις στο φούλ και αρχικό κεφάλαιο πάνω από 200Μ.
 
Και στις τρεις περιπτώσεις παραπάνω επιλέγουμε παίχτες από την ελεύθερη αγορά  ακολουθώντας τα βήματα που δείχνουν οι παρακάτω εικόνες.
 

     Στο μενού Transfers -> Player Search μεταβαίνουμε στο περιβάλλον αναζήτησης παίχτη.

 
 Εγώ προτιμώ μέσους και επιθετικούς για μεταπώληση διότι πωλούνται ευκολότερα απο τους αμυντικούς και τους τερματοφύλακες ειδικά αν είναι λίγα αστέρια με κλικ στο Midfielders θα εμφανιστεί η κίτρινη εμφάνιση και στην συνέχεια από το αναπτυσσόμενο μενού Unsigned αν δεν είναι ήδη επιλεγμένο  .
 Στη συνέχεια τοποθετούμε στη φόρμα αναζήτησης συμπληρώνουμε τα κριτήρια αναζήτησης ως εξής: Απο κάτω προς τα πάνω
1 Age :17 και στα δύο κουτάκια καθώς θέλουμε μόνο 17χρ παίχτη.
2. Value: δεν το πειράζουμε
3. Επιλέγουμε από το αναπτυσσόμενο μενού το χαρακτηριστικό του παίχτη που θέλουμε ο παίχτης να έχει από μια τιμή και πάνω . Στο παράδειγμα επιλέγω heading με τιμές από 62 -99 γιατί στους μέσους το heading δεν δίνει αύξηση στην ποιότητα και είναι και δύσκολο να αυξηθεί.
 4 . Ομοίως με το 3 αυτή την φορά επιλέγουμε perception  με τιμές από 69 -99  γιατί στους μέσους το perception δεν δίνει αύξηση στην ποιότητα και είναι και δύσκολο να αυξηθεί
5 . Τέλος στο Quality : τις τιμές που ψάχνουμε στο παράδειγμα 69 – 72 .
Στην συνέχεια κλικ στο Search.
 
Η αναζήτηση πραγματοποιείται και σύντομα :
 
Ένα λινκ με τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα εμφανιστεί δεξιά στις αποθηκευμένες αναζητήσεις (Stored Searches).
 
Με κλικ στο λινκ εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησης.
 
 
 
 
Με κλικ πάνω στο όνομα του χαρακτηριστικού τότε τα αποτελέσματα ταξινομούνται με αύξουσα η φθίνουσα σειρά βάσει αυτού του χαρακτηριστικού. Στο παράδειγμα τα αποτελέσματα ταξινομούνται με αύξουσα τιμή του Pa δηλ Πάσσινγκ.
 
 
Από εδώ ξεκινάει η σοβαρή δουλειά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του παίχτη .
Στο παράδειγμα οι τρεις πρώτοι έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά εδικά ο τρίτος από αυτούς αλλά το 57 στο  τάκλινγκ τον καθιστά προβληματικό . Αντίθετα ο δεύτερος από αυτούς έχει πολύ ωραία φλατ χαρακτηριστικά και ενδείκνυται ανεπιφύλακτα.
Εκείνο που προσέχουμε είναι να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα κύρια χαρακτηριστικά . Ο πρώτος παίχτης έχει Pa δηλ Πάσσινγκ 64 αυτό είναι καλό εκ πρώτης όψεως  διότι οι μέσοι κερδίζουν εύκολα στο   Πάσσινγκ και κερδίζουν πολύ 0,333 της μονάδας αυτό σημαίνει γρήγορη αύξηση της ποιότητας ενώ ο παίχτης κάτω με σουτ στο 43 θεωρείτε απαράδεκτος και τον απορρίπτουμε αν και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είναι σχεδόν τέλεια. 
Τέλος προσέχουμε το κύριο χαρακτηριστικό να μην είναι πολύ υψηλό διότι αυτό σημαίνει αργότερη  αύξηση της ποιότητας . Η ιδανική τιμή του κύριου χαρακτηριστικού είναι +- 2 της Ποιότητας του πάιχτη.
 
 Τα ίδια βήματα ακολουθούμε και όταν πρόκειται για αμυντικούς , Επιθετικούς η Τερματοφύλακες 
 
 Για αμυντικούς βάζουμε Passing : 62-99 και Perception 69 -99 
 Για επιθετικοούς βάζουμε  Tacling : 39 – 99  και stamina : 60 -99
 Για Τερματοφύλακες Σουτ και heading:  50 – 99 
 
 Περίπτωση Β Αγοράζω Ακριβά Πουλάω ακριβότερα 
Εδώ αγοράζουμε παίχτες από άλλους μάνατζερ που έχουν 5 αστέρια και παρακολουθώντας τα παιχνίδια τους βλέπουμε κάποια ικανότητα η πιθανό φλαιρ στην απόδοσή τους.
 
 Τα βήματα που ακολουθούμε στις παρακάτω εικόνες.
 Πρώτα από όλα αυτή τη φορά Signed αντι Unsigned. Στη συνέχεια στη φόρμα τις τιμές που βλέπετε στην εικόνα όπως και στην προηγούμενη περίπτωση Α.
 
 
 
 
 Αναζήτηση με Κλικ στο Search.
 
Κλικ στο λινκ δεξιά και κλικ πάνω στο Auto Accept ώστε τα αποτελέσματα να ταξινομηθούν με αύξουσα τιμή Auto accept.
 
 
 Κλικ στον παίχτη που μας ενδιαφέρει .
 
Και σκάουτ με έναν εξαιρετικό σκάουτερ που έχουμε προσλάβει από το :
 
 
Team - > Staff
 
 Επιλέγουμε Scout
 
 
 και Quality Excellent
 
Στην συνέχεια Search θα έχουμε τα αποτελέσματα.
 
Με κλικ στο Hire ο Σκάουτερ είναι δικός σας και έτοιμος να πιάσει δουλειά.
 
Πάμε λοιπόν στην καρτέλα του παίχτη που θέλουμε να αγοράσουμε .
 
 
Κλικ στο Scout . ΠΡΟΣΟΧΗ αυτό κοστίζει χρήματα και ανάλογα την κατηγορία που βρίσκεστε το ποσό διαφέρει .
Το ποσό που κοστίζει κάθε σκάουτ φαίνεται ακριβώς κάτω από το κουμπί Scout.
 
 Κάτω αριστερά φαίνεται το πόσα αστέρια έχει ο παίχτης 4,5 εν προκειμένω.
Και πρέπει να έχουμε υπόψιν μας τα νούμερα στα δεξιά γιατί είναι σημαντικά στην ακρίβεια του σκάουτ. Πρέπει δηλ ο παίχτης να έχει κάποια παιχνίδια στην καριέρα του . Το ελάχιστο 6 .
Στο παράδειγμα ο παίχτης έχει πολύ παραπάνω έτσι το αποτέλεσμα είναι απόλυτα ακριβές.
 
Τώρα βλέπουμε την τιμή auto-accept σε αστρονομικό ποσό περίπου τριπλάσια της αξίας του στην αγορά κάτι που δεν συνιστάτε εφόσον στόχος μας είναι η μεταπώληση και το κέρδος .
Τότε ανοίγουμε διαπραγματεύσεις με τον manager που είναι ο ιδιοκτήτης και του προτείνουμε μία τιμή 200Μ πχ . Αν αρνηθεί τον χαιρετάμε ευγενικά και συνεχίζουμε στον επόμενο .
 
Αυτή τη μέθοδο την χρησιμοποίησα μόνο μια φορά  όταν είχα πολλά εκατομμύρια από πωλήσεις άλλων παιχτών και δεν ήθελα να μου τα πάρει η εφορία .
Δεν συνιστάτε σε manager που δεν έχουν εμπειρία και δεν αποφέρει γρήγορα και μεγάλα κέρδη.
 
 

Και τώρα ΠΟΥΛΑ.

 
Ήρθε λοιπόν η ώρα να πουλήσω τι κάνω .
 
 Καθορίζω τις τιμές που πουλάω
 
 Από το μενού Transfers -> My Transfers 
 
 
 Κλικ στο σύμβολο (+) δεξιά από την αξία του παίχτη 
 
 
Ενα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί με μία φόρμα στην οποία συμπληρώνουμε τις τιμές 
 
 
Minimum bid και 
Auto-accept
 
Υπάρχουν ήδη προσυμπληρωμένα τα ποσά τα οποία είναι: 
για το Minimum bid = με το 70% της αξίας του παίχτη και είναι η χαμηλότερη τιμή που μπορείτε να πουλήσετε έναν παίχτη
Auto-accept = με την αξία του παίχτη 
 
Βέβαια μπορούμε να τα αλλάξουμε με κάποιους περιορισμούς .
Η τιμή Auto-accept δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη της  Minimum bid .
Η τιμή Auto-accept δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 100Μ  της  Minimum bid.
 
Μπορούμε να βάλουμε ίδια τιμή ως  Auto-accept  και  Minimum bid.
 
Εμείς θα βάλουμε 199.000.000 $ ΜΛ είναι περίπου η διπλάσια τιμή ο παίχτης είναι 4.5 αστέρια και    μαθαίνει εύκολα 
 
 
και 
 
 
 Ο παίχτης είναι τώρα διαθέσιμος για μεταγραφή
 
Απομένει η διαφήμιση του παίχτη στα Transfer forums θα αφιερώσουμε ένα επεισόδιο με την διαφήμιση .
 
Εκείνο που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν είναι οτι η τιμή που ζητάτε είναι σημαντικός παράγων στο να πετύχει η μεταγραφή και πρέπει να προσέχουμε ούτε να πουλάμε σε τιμές φτηνές και να χάνουμε χρήματα ούτε να κυνηγάμε τοπ μεταγραφές περιμένοντας μήπως τσιμπήσει το “Κορόιδο”.
Στην φάση δημιουργίας αρχικού κεφαλαίου πρέπει να είστε γρήγοροι και ουσιαστικοί .
 
Πχ ο παίχτης του παραδείγματος ΔΕΝ θα πωληθεί γρήγορα στην τιμή που ζητάμε θα πωληθεί όμως σχεδόν αμέσως αν τον βάλουμε στην τιμή της αξίας του και πολύ πιθανόν η αγορά να διορθώσει την τιμή του γιατί πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα έδιναν κάτι παραπάνω για έναν παίχτη με τα χαρακτηριστικά του  και θα είχαν και εκείνοι περιθώρια κέρδους.
 
Αν ο παίχτης ήταν 2,5 αστέρια τότε θα τον βάζαμε στο 70% της αξίας του πάλι θα είχαμε κέρδος ,λιγότερο μεν  αλλά κέρδος.

Να θυμάστε η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία Νύχτα .

 
 Ένα τελευταίο θέλω να σας πω για σήμερα μην συνδέεστε συναισθηματικά με κάποιον παίχτη και καθυστερείτε να το πουλήσετε . Χάνετε χρόνο και χρήμα .
 
 Αυτά ήθελα να σας πω περιμένω τα σχόλιά σας και τις διορθώσεις σας .

Share on Facebook
This blogger owns the team Velos Rovers. (TEAM:123589)
Post a comment
You must be logged in to post comments.
© 2003-2007 Fifth Season AS, Oslo, Norway. Privacy Policy. Rules and Code of Conduct. Sitemap.
Responsible Editor for ManagerLeague is Christian Lassem.